De collecties

Het Gallo-Romeins museum opende de deuren voor het publiek in 1997. Het museum is ondergebracht in het hart van de stad, achter de mooie neoklassieke gevel van de oude tekenacademie. Tijdens je bezoek ontdek je archeologische stukken, die werden blootgelegd op de Gallo-Romeinse site van Pommerœul en omgeving.
De collecties, die tentoongesteld zijn in de vitrines en die zich in de archieven bevinden behoren toe aan de Service Public de Wallonie en aan de Franstalige Gemeenschap, la Fédération Wallonie-Bruxelles. Aanvullend zijn er ook voorwerpen te zien, die toebehoren aan het museum en die ter beschikking werden gesteld door de Koninklijke Kring voor Geschiedenis en Archeologie van Ath en Regio (Cercle Royal d’Histoire et d’Archéologie d’Ath et de la Région) en door privé eigenaars. Het Gallo-Romeins museum voert al gedurende verschillende jaren een beleid, dat toelaat om stukken te verwerven, die de regionale collecties verrijken.

ONZE COLLECTIES

niet te missen

De aak en de prauw

Tussen de 1ste en de 2-de eeuw van onze tijdsrekening

De aak en de prauw zijn zonder enige twijfel de topstukken van het museum.

De aak (gedateerd op het kantelpunt tussen de 1-ste en de 2-de eeuw) was bij de vondst 12,70 m lang.

Originieel moet het 18 tot 20 meter geweest zijn. De kano gemaakt uit één boomstam in eik meet 9,70 m (origineel 12 m) en dateert uit de 1-ste eeuw.

KLEINE VERKENNING

Een overzicht van onze collectie

Adres

Rue de Nazareth 2
7800 Ath
(+32) 068/ 68 13 20

OPENINGSUREN

Dinsdag - vrijdag: 10u – 12u en 13u – 17u

Tijdens zomer: Weekends en feestdagen: 14u – 18u

Het hele jaar door: open op de 1e zondag van de maand: 14.00 - 18.00 uur + rondleiding om 14.30 uur

Gesloten op maandag

Subscribe

* indicates required
Spring naar de inhoud