Welkom

op de website van het Gallo-Romeins Museum

van Ath!

Het Gallo-Romeins museum is een unieke plek, het is geen tempel van een museum, maar ook geen louter recreatieve ruimte. In het Gallo-Romeins museum van Ath kan je heel het jaar door terecht voor tentoonstellingen, geleide bezoeken, ateliers en animatie. Ideaal voor families en schoolgroepen.

Welkom

op de website van het Gallo-Romeins Museum van Ath!

Het Gallo-Romeins museum is een unieke plek, het is geen tempel van een museum, maar ook geen louter recreatieve ruimte. In het GalloRomeins museum van Ath kan je heel het jaar door terecht voor tentoonstellingen, geleide bezoeken, ateliers en animatie. Ideaal voor families en schoolgroepen.

WORDT VERWACHT / LOPENDE

TENTOONSTELLINGEN

Exposition Age de la Bière, affiche

De Biertijd

Tot 11 september 2022

Ben je bereid om de geschiedenis van het bier te achterhalen, van de eerste archeologische sporen tot aan de brouwerijen van nu? Wij nemen je mee op een reis door de tijd, die start in het Gallo-Romeins museum van Ath en die wie weet wel eindigt in een brouwerij van nu, de Brouwerij van de legendes.

COLLECTIES

Niet te missen

Het Gallo-Romeins museum heeft in 1997 zijn deuren geopend voor publiek, midden in het centrum van de stad Ath. Het museum is ondergebracht in de oude tekenacademie, achter een mooie neoklassieke gevel.
Bezoek het museum en ontdek archeologische stukken die werden gevonden op de Gallo-Romeinse site van Pommerœul en in de omgeving, maar er is veel meer dan dat….

Adres

Rue de Nazareth 2
7800 Ath
(+32) 068/ 68 13 20

OPENINGSUREN

Dinsdag - vrijdag: 10u – 12u en 13u – 17u

Tijdens zomer: Weekends en feestdagen: 14u – 18u

Het hele jaar door: open op de 1e zondag van de maand: 14.00 - 18.00 uur + rondleiding om 14.30 uur

Gesloten op maandag

ABONNEER JE VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Skip to content